måndag 31 januari 2011

Fattas några blommor

Mellan inomhus DM i friidrott och orkester uppträdande hann jag ta lite bilder med nya objektivet i dagsljus. Mina nya vaser från Åhlens. Tyvärr räckte inte tiden riktigt till för inköp av blommor.
Lilla H knep en guldmedalj till under söndagen. Denna gång i grenen 200 meter. Det var en trött men lycklig tjej som kröp ned mellan lakanen på söndag kväll.

söndag 30 januari 2011

En mästare i familjen

Nu har Lilla H två medaljer, kanske blir det en till i eftermiddag.

Igår tog hon silver i 60 meter blev slagen med en hundradel (hur långt är det 2 cm?).

Idag blev det guld på 60 meter häck, heja heja....

Bäst i Västmanland på 60 meter häck.

lördag 29 januari 2011

Lördag

Nästan hela dagen i friidrottshallen och avslutade med ett 50 års kalas med god mat och trevligt sällskap.

Nya mattan på plats, alla gillade den utom Lilla H.
 Taget med 18-55 objektivet

Taget med det fasta objektivet.

fredag 28 januari 2011

Sköna, härliga Fredag

T.G.I.F

Skööööööönt med fredag. Mycket på jobbet just nu så då är det extra skönt med fredag. fast datorn åkte med hem. 
Dottern har fullt schema ikväll disco och övernattning hos MBF (My best friend, lärde jag mig nyligen), lördag, 60 meter + längd Inomhus DM, söndag häck + 200 m Inomhus DM och Orkestern uppträder klockan 16.00 på söndag så det går precis. Men Agilityn hinner hon inte med.....
Sonen kanske skulle lana, inte roligt att umgås med honom dagarna efter.

Har precis varit ute på långpromenad med Molly det gick faktiskt att gå i skogen, det var ett tag sedan sist. Sedan skall jag lägga på nyinköpt matta i hallen och placera ut söta vaser som blev inköpta på Åhlens idag. 
Åka iväg med Lilla H:s övernattningsgrejor + får inte glömma hennes rosa converse. Idag blir det takeout kanske Thai.

Måste visa en bild på min absolut nya favorit, sjalen köpt från Nordljus.
Älskar färgerna samt materialet använder den nästan jämt.

Trevlig helg.

torsdag 27 januari 2011

Måste ha från Åhlens

Imorgon blir det en runda till Åhlens. De har en matta som passar perfekt till hallen och så hittade jag lite annat smått och gott på deras hemsida

Kan knappt bärga mig. 
Idag skall jag sätta ihop klädhängaren till hallen som jag har köpt på IKEA, skruva, skruva...

Min arbetsplats

Mycket på jobbet just nu hinner inte blogga så mycket som jag skulle önska.
Min ostylade arbetsplats, väldigt oinspirerande. Men nu håller de på med en makeover i huset, med snygg heltäckningsmatta som dämpar ljudet och snygga dova färger.

måndag 24 januari 2011

Helg i friidrottens tecken

Lilla H hade fullt upp med Inlagda Gurkspelen i helgen. 60 meter, längdhopp och 4*200m staffet. Själv var jag funktionär och krattade i längdhoppsgropen. Det blev inte så mycket gjort hemma i helgen kan man säga.
Molly bode hos sin bonusfamilj i helgen, vi hämtade henne klockan 4 på söndag och åkte direkt till Agilityn. Agilityn går superbra det blir nog lite småtävlingar i vår, spännande.
Angående mitt projekt så är jag nästan i hamn.

Byrån innan make over

Förra lördagen i träningsstudion/gästhuset.

Förra söndagen

Igår klockan 20.00

 Bara lite piff kvar

onsdag 19 januari 2011

Nya objektivet

Har så stökigt här hemma så det finns nästan inget att fota med mitt nya fantastiska objektiv. A:s tjänsteresa och mitt projekt som ganska snart är klart tar all min tid. Imorgon skall jag köpa lite nya blommor på plantagen för att piffa upp lite, kanske en myrten och några pärlhyazinter.

Lite olika fokus:


Nu bär det snart av till ridningen, och alla mysiga medryttare!

måndag 17 januari 2011

Skidsäsongen

Nu börjar skidsäsongen på allvar. Nu kan man snart åka slalom utan att frysa ihjäl. Slalom och längdåknings utrustningen är uppdaterad och skidorna är vallade. På sportlovet blir det en tur till Trysil och på påsken blir det hyttan i Norge och ut på tur aldrig sur.
Många bloggare har tröttnat på vintern och längtar till våren men lev i nuet njut av en tur i längdåkningsspåret absolut bästa motionen man kan tänka sig, hela kroppen får sitt. Här i huset ser vi fram emot turer till Romme helgerna framöver och på golfbanan finns det alltid ett spår uppkört.
Lilla H och O med kusinerna på hytta.

 Hidden valley, Apalacherna  2001. O 4 år.
Hidden valley 2001 O 4 år.

Hidden Valley 2001 Lilla H 3 år.


söndag 16 januari 2011

Plaskig söndag

Idag har det droppat från taket och Molly har varit plaskvåt efter promenaderna. Det har varit en lugn helg, jag har tagit tag i ett projekt som har hängt över mig, det blir nog klart i mitten av veckan. Ikväll ser jag fram emot Solsidan ett av mina favoritprogram kolla in min favoritscen Schutermanrean.
A är i Schweiz hela veckan så då blir man tillfälligt ensamstående vilket brukar vara lite kämpigt. Jag försöker förbereda så mycket som möjligt idag, plocka fram skridskor och hjälmar, handla all mat och packa ryggsäckarna.

lördag 15 januari 2011

Försenad födelsedagspresent

En försenad födelsedags present fick jag idag. De var slut inför julen, verkar vara väldigt populära. Det känns bra för då har jag nog valt rätt.

Vad kan det vara? Jo ett objektiv så klart, ett fast 50 mm, och bra ljusstyrka F/1.4. Lilla H och jag var tvungna att testa med en gång. Ljusstyrkan var det inget fel på.
 Skärpedjupet var exakt vad jag hoppats på.


Nu blir det nog mycket fotografernade framöver...

fredag 14 januari 2011

Fredag

Första jobb-veckan efter julen gjord och den var tuff. Vad skönt med fredag. Lilla H är på kalas och som födelsedags present hade hon med sig...
Ingen dålig födelsdagspresent, hembakta cupcakes. Bakandet är inget hon har efter mig, men kanske efter min mamma som är en fantastisk bagare.

Föra att pigga upp mig lite klickade jag hem den här underbara sjalen från Nordljus . Mina kolleger gillade den skarpt och sa att den gav lite vårkänningar. Jag gillar den jättemycket.
Ha en skön helg.

torsdag 13 januari 2011

Bakom kulisserna

Kanske lite extremt.....
 Faktiskt tycker jag som köpte min första Billy bokhylla när jag flyttade hemifrån 1984 och min nästa Billy år 2000 att det har blivit så mycket lättare att sätta ihop möblerna.
Kanske jag har blivit lite bättre, men framför allt så har IKEA förbättrat sig. Deras användar manual håller verkligen hög klass.
Inte visste jag att det var så här det gick till. Bild från  IKEAS egen blogg.

måndag 10 januari 2011

2011 års färg

Här är 2008, 2009 och 2010 års färger


Motiveringen för årets färg:
I en tid av motgång behöver vi något som gör oss glada. Årets färg är en medryckande och stimulerande färg som får adrenalinet att pumpa - perfekt för att skaka av oss vemodet. Färgen ärver sina positiva anda från sim mamma röd, den mest fysiska, färgtonen i hela färg-spektrumet. 
Intensiteten av denna festliga rödaktiga skära färg lockar och engagerar. Faktum är att denna färg, inte den sötaktiga doften av nektar från denna blomma efter vilken den är döpt, är det som lockar bin och humlor till blomman. Färgen för också med sig en våg av nostalgi för sin samhörande doft som påminner om sorgfria dagar av vår och sommar.

Vilken färg är det då jo

Honeysuckle!


Kanske en färg jag kommer att ha i min klädsamling. Jag tror dock inte i inredningen, men man vet ju aldrig.

söndag 9 januari 2011

Snögubbeväder

Skön söndagslunk. Sovmorgon, ridtur, snögubbe bygge. Imorgon blir det allvar då är det tillbaka till jobbet och vardagen, nu gäller det att skruva upp tempot lite, de sista dagarna har jag verkligen gått ner i varv...
Lilla H får vara ledig två dagar till den lilla lyckoosten.

lördag 8 januari 2011

Mammornas utekväll

Måste gå ut oftare, vad kul vi hade igår. Jag träffade 3 mammor som jag lärde känna under studietiden och under småbarnstiden. Nu är vi tonårsmammor och det är en intressant fas i livet. Vi åt god mat och drack intressanta drinkar och tiden gick så fort. Är lite trött idag men det var det värt.

Hade tänkt köpa färg och material till mina kommande DIY projekt, hylla till sommarhuset samt ommålning av byrå. Det får vänta en dag. Letade runt lite efter snygga knoppar till byrån:

Byrån skall bli mörkt brun jag lutar nog åt den randiga knoppen. vad tycker ni?

fredag 7 januari 2011

Julklapp

Lilla H fick en foto session på The Studio i julklapp. Lilla H blev sminkad och stylad och fotograferad. Här är resultatet.

Ikväll blir det date med några tjejer jag lärde känna i småbarnsåren. Vi skall gå på ett nytt ställe, ialla fall för mig som aldrig är ute, The Circus.


Ser fram emot kvällen....

torsdag 6 januari 2011

Hallen

Tog itu med hallen igår och flyttade runt lite möbler för att känna på det. Blev inte helt nöjd. Har nu beslutat följande steg:
  1. Köpa in en tamburmajor (begagnad på blocket eller någon auktion)
  2. Måla hallen vit
  3. Måla om den höga furu byrån i svart eller mörkt brunt typ mullvadsfärgat.
Inspirationsbilder från nätet.
Tycker om mattan och spegeln.
Älskar sidebordet och Tolix stolen så klart (den är dock utanför min budget)

Skostället med metallskyddet är läckert.

Klädställning istället för tamburmajoren kanske?

Härligt mörka färger

onsdag 5 januari 2011

Grattis mamma

Idag önskar jag att vi inte bodde så långt bort. Då kunde vi bjuda dig på lite tårta. Jag delar med mig av lite bilder som jag tror du uppskattar. 10 år sedan när ni kom och hälsade på under halloween, kommer du ihåg?
 Mamma i majslabyrinten. Kommer du ihåg att O blev kissenödig i labyrinten vilken panik!

 Frankensteins monster

Lilla H fattade aldrig vitsen, skall man krypa igen hålet eller vad?
Grattis mamma du är bäst kramar i massor

tisdag 4 januari 2011

Inspiration sommarhuset

Sitter och bläddrar i mina inspiartionsmappar.
 Praktisk dushhörna.

 Jag älskar inbyggda badkar, inbyggt och patsbyggt överhuvud taget.

 Snygga altan dörrar

 Ett loft precis som vi skall ha i nya gästhuset på ön. En enkel stege kan vara lösningen, eller en vindsstege som går att fälla in.

Härligt tak. När våra närmaste projekt på ön är avklarade kanske vi plockar bort innertaket. Kanske gömmer det sig ett sådant här tak inunder man kan iallafall drömma....

Ha en härlig första vecka på 2011.