lördag 31 juli 2010

ShoppingMina gamla joggingskor hade gjort sitt. Köpte ett par nya idag.
Nike Moto 7

En ny kameraväska inhandlades också. Lowepro Altus TLZ 20.
Nu får det sluta regna, gräset har fått så det räcker. Igår klippte jag här hemma.
Klippningar 2010
Maken 4
Moi 12
Fast jag sade att han inte skulle vara ledsen för om han installerar avloppet i sommarhuset så är det värt 10 klippningar så det kan hända att det slutar oavgjort. Han blev så glad....

torsdag 29 juli 2010

Inte krysantemum än


Idag var jag på plantagen för att uppdatera min krukor på trappen. De börjar se lite sensomriga ut. Det enda som fanns och såg någorlunda fräscht var KRYSANTEMUM. Inte är det väl dags för krysantemum än? Jag köpte inga men jag köpte nya dynor till stolarna i uterummet det var halva priset
De förra var marinblå med en blå rand och lite större men tunnare. De här blir bra att sitta på vid långmiddagar.

onsdag 28 juli 2010

Utflykt


Tom Titt i Södertälje är fortfarande en hit, trots att ett av mina barn är tonåring. Imorse klockan 10 drog vi iväg O, Lilla H, jag plus Lilla H:s kompis. Nu är vi hemma igen och har blivit lite klokare. O förklarade hur växellådan som vi såg i genomskärning fungerar. Tänk att det kan vara så roligt att lära sig nya saker.
En sak som jag är förundrad över är att den s.k. "foppatoffeln" lever kvar, den är ju så FUL.
Var och varannan människa har den på sig. Mina stackars barn har blivit förbjudna att köpa den, tänk vilken elak mamma de har.
Här är lite mer badrumsinspiration för Sommarhuset.


tisdag 27 juli 2010

Sommar igen

Den här bilden börjar kanske bli lite uttjatad. Här har jag suttit mycket i sommar så också idag. 25 grader i luften 23 grader i vattnet skönt....
Jag är så nöjd med min lilla stenkista. Det skall verkligen bli spännande att se hur den klarar isen i vinter.
Jaha så var vatten och avloppt nedgrävda även på tomten, det blev lite av en stenåker, mindre gräs att klippa. Vi får väl använda kompostjord och för att återställa gräset. När man bor på en ö är det svårt att frakta ut jord så man tager vad man haver.

Spana in den lilla busken som klarade sig från grävskopan. Imorgon blir det Tom Tits hela dagen med kidsen och deras kompisar. Hoppas det finns lite roliga klädaffärer i Södertälje....


måndag 26 juli 2010

Vatten och avlopp


Söndag kväll i regn och blåst reste vi ut till Ön för att invänta de stora maskinerna som skulle anlända klockan 7 nästa morgon. Lilla H och hennes kompis följde med mej. Här sitter de framför datorna och spelar Sims. Vi tände brasan och drog på oss raggsockarna och hade en mysig kväll tillsammans.
Och så kom den då det stora vidundret med en otroligt duktig förare. Jag och grannarna stod bredvid och såg denna man gräva upp stenar med sin maskin som säkert vägde flera hundra kilo. Han navigerade denna maskin som om det vore en ballerina mellan uthus, elledningar och pionbuskar, vilken man....


Här ser man brunnen och framför det avloppet till nybygget. Sedan skall han
"bara" gräva ett 1,5 meter djupt dike till baksidan av huset bortersta hörnet för säkerhets skull och ansluta vatten och avlopp där också.
Sånt här väder hade vi, bara 20 grader i vattnet. Inte ens Lilla H badade.

söndag 25 juli 2010

Projekt gungstol

Nytt projekt. Vi fick en gungstol som tillhört älsklingens mormor. Jag tänkte klä om den vilket tyg skall jag välja.
Tyg från Jobs.

Stugtyg från Jobs
Från Svenskt Tenn


Elefanterna från Svensk Tenn
Vad skall jag välja.

Bryggan hade flyttat sig 5 cm i nattens hårda blåst. Vinden har legat på direkt från sidan och stora vågor har puttat på bryggan. Det var ett bra test för vår egenhändiga bryggfästarkonstruktion, kanske kan vi ta patent på den? Igår klippte jag gräset på ön måste uppdatera statistiken:
Maken 4 klippningar
Moi 11 klippningarlördag 24 juli 2010

Höstkänsla18 grader och blåsigt. Idag fick jag höstkänsla.
På måndag kommer dessa maskiner att gräva för avlopp och vatten vid sommarhuset. De står färdiguppställda utanför vår tomt. Jag skall vara där och dirigera det skall bli så spännande.
Vi har satt igång att riva ut innerväggar, golv och tak i det lilla sovrum som kommer att förvandlas till badrum.


I väggarna hittade vi tidningar som hade använst som isolering. Tidningarna var från 1944.

fredag 23 juli 2010

Nytt badrum

Vi tänkte inreda badrummet i sommarhuset med träpanel invändigt. Det är mot alla regler och förordningar när det gäller våtutrymmen men håll med om att det är snyggt.

TorkaIdag klippte jag gräset här hemma. Det är tråkigt att klippa när det är så torrt, man vet inte var man har klippt förut. Det är roligare att klippa när gräset är grönt och frodigt.
Jag får glädja mig åt mina fina rosor
Gräsklippning
Maken : 4
Moi: 10

onsdag 21 juli 2010

Minigolf med middag

Hela familjen for in till stan för att spela minigolf och äta middagEn otrolig kväll, kändes som om man var utomlands i något tropiskt land.Minigolf banan ligger högt det är fin utsikt över staden.

Vem vann, ja det var jämnt men älsklingen hade minst slag. Grattis!

tisdag 20 juli 2010

Mellandag

Idag är det lite mulet så vi passar på att åka hem från stugan några dagar för att tvätta och kolla till det lite hemma. I och med att sommarhuset ligger så nära är vi nästan bara där när det är fint väder. Det innebär att vi varit där väldigt mycket i sommar.
Picnick festen som firas traditionsenligt varje sommar på vår ö gick av stapeln i lördags. Var och en har med sin egen mat men festkommiten har dukat upp långbord i klubbhuset. Efter maten är det dans till levande orkester och mingel med de andra ö-borna. Det var otroligt trevligt i år också.
Söndag kväll på bryggan
O's kompis kom över med sin fina lilla båt och sov över till måndagen sedan drog de vidare hem till kompisen för att lana.

Mycket konstigt kan man hitta på med en cykel.Vi håller på att panera vårt nya gästhus på ön som vi hoppas står klart till nästa sommar. Sådan här stil vore inte helt fel.

måndag 19 juli 2010

Semester

Semester, sova länge på morgonen, frukost på bryggan, bada och åka båt fram till lunch, bada, sola, lyssna på sommarprataren, läsa favoritboken på bryggan. Sen grillmiddag på bryggan. Olika kompisar till barnen varje kväll som sover över, livet är värt att leva.
Att dricka är viktigt.

Bilder från Pottery Barn

Nästa år kommer dessa tillbringare att stå på bryggan.

söndag 18 juli 2010

Gröna LundGröna lund har blivit en tradition minst en gång om året vill vi dit.O och maken i Insane

fredag 16 juli 2010

Semester Part 2

Jobbade halv dag på jobbet, halv dag hemma idag. Sista arbetsdagen innan semester part 2.
Resten av familjen åkte till Stockholm imorse så det har varit tyst och lugnt hemma idag, bara jag och Molly. Passade på att ta lite bilder i trädgården.
Pynt i uterummet från Pittsburgh när vi bodde där
Morellerna snart mogna
Rosorna ser ut att trivas i värmen.
Ny bok inför semestern. Konsulterna på jobbet har slutat med godis lägger istället fram pocketböcker, en jättebra ide tycker jag.
Får se om det blir något ledigt nästa vecka det har kört ihop sig på jobbet. Det slår aldrig fel så fort man ska på semester händer något oförutsett.....

torsdag 15 juli 2010

Underbara fantastiska sommar


Vi badar så vi får simhud mellan tårna. Denna sommar är så fantastisk vi bara njuter....
Imorgon tar maken med sig barnen och deras kompisar till Gröna Lund. Jag jobbar sista dagen innan semester part 2. Denna semester del blir hela 3 veckor lång, mmmmmmm......

söndag 11 juli 2010

Underbar sommar

O och Molly

Den här sommaren slår alla rekord. Vilken helg varmt (både i vattnet 24 grader och i luften 31) inga mygg, bromsar eller getingar. Igår badade vi klockan 23 det var magiskt. Just nu lever vi 24-7 på vårt bryggdäck som min händige make snickrade ihop förra hösten det är verkligen guld värt. Vi äter, läser, solar, badar, sover och badar vid bryggdäcket.
Man kan se stadens skyline från nya bryggan.
Maken och O
Stenkisteprojektet äntligen "i hamn" hi,hi,hi... Nu skall det bara oljas i grått som bryggdäcket, men det går inte just nu när det är sådan trafik till bryggan. Jag får nog vänta till i höst.
Just nu är maken ute och klipper gräsmattan.

Maken: 4 klippningar
Jag: 9 klippningar

Gräset växer inte så mycket just nu.