måndag 31 maj 2010

Vita blommor

Lilla H (dottern) tog så många fina bilder som jag vill dela med mig av. Här är de vita...

Igår var det exakt ett år sedan vi hämtade hem den här lilla damen....


söndag 30 maj 2010

Mors dag

Sovmorgon rosor, söta msn meddelanden, kylskåpsmagnet, doftljus, slöjdat hjärta,färskt bröd till frukost, bok, middag på restaurang vad mer kan man önska sig. Dessutom fick jag tillbringa dagen med hela familjen på ön vilket är en ovanlighet nu för tiden. Barnen vill göra sina grejer men idag var vi tillsammans. Vi arbetade tillsammans, maken gjöt plintar till boden vi skall flytta, sonen klippte gräset i alla fall en bit av det, dottern med kompis åkte gummijolle och badade vid klipporna mitt över sundet från sommarhuset. Dottern tog en massa fina bilder med min kamera. Hon börjar faktiskt få kläm på min kamera. I höst skall jag gå på kurs och lära mig mer.

Maken och sonen under vårt underbara äppelträd.

Så blev bänken till slut, jag är jättenöjd.Kuddarna köpte jag på IKEA.

lördag 29 maj 2010

Meg Ryans sommarhus

Söta Meg Ryan, jag gillar henne jättemycket. Hennes filmer är må bra filmer för mig. Kolla in hennes sommarhus i Martas Vineyard det ser helt fantastiskt ut. Bilderna kommer från Elle Decor

fredag 28 maj 2010

På ön


I sista stund bestämde vi oss förr att dra ut till ön. Dotterns kompis följde med.


Maken et moi på bryggan. Lägg märke till den fantastiskt snygga bänken.
Förgätmigej utanför sommarhuset

Skogsmorell i trädgården hemma
Som om det inte räcker med en tuba...

Intensiv jobbvecka

Phu vilken mardrömsvecka... Än en gång måste jag tacka min mamma som varit en klippa på hemmaplan vad hade jag gjort utan dig?

Det verkar som om slutet på veckan blir en enorm framgång. I 2 månader har vi jobbat med att harmonizera kraven mot vår kund i ett av de största ordrarna vi har haft på Bombardier någonsin. Igår så det ut som om det skulle vara i hamn. Känslan när man har klarat av något är svår att beskriva men det känns som man klättrat uppfär ett brant berg och helt plötsligt kommer man upp till toppen. Luften går fullständigt ur en och alla anspänningar släpper och man känner sig så tillfreds. Det är en av de bästa sakerna med mitt jobb.

Loggon för projectet

onsdag 26 maj 2010

Intensiv period.

Tur att min mamma är här och tar hand om markservicen. Igår var jag i Frankrike, Crespin för ett jobbmöte. Kom hem sent igår natt. Idag kurs i Medvetet ledarskap.
Utveckla dig själv tillsammans med andra.
Vill du leva ett mera medvetet liv, bryta gamla vanor, tankemönster och beteenden och börja med nya som gagnar dig mer? Vill du öka dina färdigheter och ta fram fler av de goda egenskaper som finns inom dig? Vill du ta ökat ansvar för dina val, ditt välbefinnande och göra livet lite enklare och samtidigt må bättre?
Medvetet ledarskap riktar sig till dig som vill utforska dig själv och dina möjligheter. Tillsammans med andra får du tid och inspiration att reflektera över dig själv och din framtid. Du ökar din medvetenhet och kan göra bättre val. I kursen ingår sex olika avsnitt:- Kommunikation- Framtiden- Välbefinnande- Relationer- Ledarskap- Feedforward & uppskattning
Mycket intressant och lärorikt. Kursen är sex heldagar idag var det första tillfället. En kurs bara för mig med inte så mycket jobbanknytning jättekul.

söndag 23 maj 2010

Besök


Snart får jag besök av min ivrigaste blogläsare. Hon är lite dålig på att lämna kommentarer men jag skall visa henne hur hon skall göra under besöket.


Vem kan det vara min ivrigaste bloggläsare?

Ser ni likheten? Nej inte min syster, hi hi, min MAMMA. Kram. Mamma skall vara här och sköta markservicen då jag åker på tjänsteresa. Nu får barnen hemgjorda köttbullar, hembakta bullar.... Det brukar uppskattas.

torsdag 20 maj 2010

Mina utsikter

Anna-Malin med bloggen Helt Enkelt har utmanat sina läsare att visa vad de ser när de tittar ut! Det här ser jag
onsdag 19 maj 2010

Inspiration från Pottery BarnJag är en stor fan av Pottery Barn. När vi bodde i Pittsburgh shoppade jag ofta deras produkter. Numera njuter jag och inspireras över nätet, deras hemsida är värt ett besök. Bilder från Pottery Barn

måndag 17 maj 2010

KransekakenMin man kom på att en kransekake måste vi ha till vårt norska party i lördags. Han ringer sin moster och frågar var man kan köpa en sådan. Moster talar om att kransekake säljs nog bara i Norge. Två dagar senare ringer Moster och säger att nu finns det en kransekake bara att komma och hämta. Denna underbara människa har bakat en åt oss, en del människor är så underbara. Tack Tante Kari!

Idag har jag klippt gräsmattan för andra gången i år. Vid stugan har jag klippt 1 gång. Hur många gånger har maken klippt tror ni.....

söndag 16 maj 2010

Sommar

Vilken skön lördag. Dottern med kompis badade i sjön och solade på bryggan. På kvällen tjuvstartade vi 17:e maj (Norges nationaldag) tillsammans med våra trevliga ö grannar. Utdelning av norska vimplar, norska rosetter på bröstet, kransekaka. Det var första dagen vi kunde sitta ute utan att frysa allt för mycket.Flera norska vimplar kunde ses på norra udden. En dag om året den 17:e maj får den heta Norska udden.Detta barskåp stod i huset när vi övertog det. Belysning, speglar och teak, häftigt va?

fredag 14 maj 2010

Extra hoppträning

Är ersättare på fredagshoppträningarna. Idag hoppade vi 5 hinder med studs. Det inebär att hästen tar ett galoppsprång mellan varje hinder. Sista gången fick vi göra en knut på tyglarna och släppa dem och hålla armarna rätt ut, väldigt spännande kan jag säga. Har inte gjort det sedan jag var 19.... Viken häst jag hade, min nya favorit Anna

Klämmdag

Klämm eller klem betyder kram på norska. Idag skall vi kramas lite mer. Regn, regn det blir nog lite inneaktiviteter idag, strykhögen håller på att välta omkull skall ta mig ann den snart....
Dottern dokumenterade lita ute på ön.

Gullvivan har alltid varit min älsklingsblomma. Jag får köra sicksack mellan dem när jag klipper gräset.Några Pumpaplantor i jorden. Vi använde jord från komposten vi får se om det räcker. Dottern skall plantera resten av pumporna och se var det växer bäst, på ön växtzoon 2 eller hemma växtzoon 3.Bild från bryggan där vi lägger till med båten.Slangarna längre fram är avlopp och vatten.torsdag 13 maj 2010

tisdag 11 maj 2010

Lunch shopping

Lagda veck och en glad färg. Jag kunde inte motstå den söta blusen när jag var ute med en väninna och fönstershoppade på lunchen. Imorgon skall jag ha min nya jeanskjol till. Kul med lite nya kläder man är ganska trött på sina vinterkläder.
Jeansen från Boomerang, scarfen från Kappahl.
Bäst att fota tulpanerna de blommar tyvärr över så fort.


Påskliljan vid äppleträdet fick också vara med på bild.

söndag 9 maj 2010

Charmigt sommarhus


Ibland behöver inte alltid stort vara bäst. Det här underbara huset är skapat av arkitekten Jeffery S. Broadhurst

Härliga färger. Bild från Ideal Home Magazine.
Snygg lösning. Kanske något för vårat däck vid sommarhuset. Bild från Ideal Home Magazine.

lördag 8 maj 2010

Konfirmation av sysslingen

Sysslingen är konfirmerad. En trevlig konfirmation och en trevlig efterföljande lunch med god mat. Jag tror att sonen blev inspirerad han skall konfirmera sig nästa år kanske...
Hemma vid fyra tiden, gick en långtur med Molly och sedan klippte jag gräset. På kvällen blev det hemmagjord Pizza med Parmaskinka.


Mina tulpaner som blommar rikligt varje år (bra lökar) har börjat blomma. Dotterns pumpa plantor börjar ta fart, hälften skall vi plantera ut här hemma och hälften på ön. Vi får se vilka som blir bäst.Den hemmagjorda Pizzan avnjöts i uterummet med en liten eld, det är kallt ute brrrrrrr.

torsdag 6 maj 2010

Tröstshopping

Det har varit tufft på jobbet de senaste veckorna. Idag var jag ute och tröstshoppade på Åhlens, det kändes väldigt bra att sätta sprätt på lite övertidspengar.

Idag var vi och lysnnade på dottern och hennes klasskompisar som sjöng sina tävlingsbidrag inför körtävlingen. De skall tävla i körsång den 20 maj i Konserthuset. Man blir glad av att lyssna på dem de är fantastiskt duktiga och har en otroligt duktig körledare.

Imorgon är det fredag det känns bra. Under helgen blir det konfirmation av syssling och lite hunddressyr. Imorgon är det dags för premiärklipp av gräsmattan.

lördag 1 maj 2010

Arbetsdag

Idag har jag krattat löv på nästan hela gräsmattan, det känns i underarmarna. Tomten är ca.1000 kvm. Sedan satte jag upp hyllan i hallen det blev bra. Nu är det hallmattan som skall klippas till och snickerierna runt dörren som fattas. Det kommer att bli så bra. Dottern har marshmallows grill på bryggan med några nyfunna kompisar. Sonen ser på familly guy och maken läser tidningen. Det blev en natt till på ön, imorgon åker vi hem till lunch både maken och jag behöver jobba.... suck på en söndag.

Valborg


Valborg firade vi på ön. Efter en otroligt hektisk vecka på jobbet för både maken och mig var det skönt att dra iväg ut till ön. Grillmat och med potatissallad bara med familjen. Efter maten gjorde vi iordning en liten majbrasa. Om man tittar på bilden så kan man se siluetten av den gamla dörren till stugan. Idag skall jag kratta löv och fixa lite i stugan.