söndag 26 september 2010

Söndag = Joggingrunda

Nu är agillity kursen slut så då joggar vi hela familjen + Molly på söndagar. Väldigt trevligt att göra saker tillsammans hela familjen, det händer inte så ofta nu för tiden med en 12 och en 14-åring. Jag var lite osäker på hur jag skulle klara mig för jag har verkligen inte legat på latsidan idag. Körde ut jord vid sommarhuset för att återställa gräsmattan som blev demolerad av grävaren. Bra styrketräningspass. Krattade löv och klippte gräset. Jag kommer att sova som en klubbad oxe inatt, både frisk luft (det stormade nästan ute vid sommarhuset) kroppsarbete plus lilla joggingturen.

I fredags var jag på en nyöppnad galleria i stan. Där hittade jag en söt butik som heter Jadstore. Och där inhandlade jag en söt hösttunika bilder kommer.

lördag 25 september 2010

Nordan

I morse när vi vaknade på ön blåste det nordan så att det gick gäss på sjön. Vi åt frukost med tända ljus och tänd brasa. Mysigt med en lång frukost i värmen och titta ut på hösten som verkligen har kommit igång på allvar.
Sista övernattningen i stugan för den här säsongen. Nästa helg stänger vi av vattnet.
Maken fångade gårdagens stämning.
Månen glittrar i vattnet. Adjö sommarhuset för den här säsongen.

fredag 24 september 2010

Fredag på Ön

Hela familjen samlad plus Lilla H:s kompis. Är på ön trots att det spås regn imorgon. Tidigare var det fullmåne nu är det helt svart. Vi eldar i öppna spisen och dricker te, efter att ha avnjutit den traditionella fredag taccosen.

Lilla H och kompisen plockade kastanjer och dekorerade sommarhuset.
Nu är det kolmörkt här ute inga gatljus så långt ögat når. Inne hos grannarna lyser ljuset det känns tryggt.

onsdag 22 september 2010

Pimpa vardagsrummet

Börjar bli trött på mina sommargröna gardiner i vardagsrummet. Känner för lite murrigare höstfärger kanske lila?
Kuddar från Åhlens gardiner från mordena hem.

tisdag 21 september 2010

Självhäftande kardborreband så klart

Har hon fått fnatt nu eller? Jag har funderat på hur jag skall gömma de fula avloppsrören under tvättstället i sommarhuset. Så satt jag och tittade runt i bloggvärlden och hamnade hos bloggen Lantlif. Hon hade svaret självhäftande kardborreband. Man fäster ena delen av kardborrebandet på kanten av tvättfatet och den andra syr man fast på ett tygstycke och vips blir det förhoppningsvis lika fint som hemma hos Lantlif.
Tack snälla Lantlif för hjälpenToalettborste skall inhandlas. 
Tyg till handfatet
2 stycken av dessa lampor.


Glashylla
Spegeln får vänta lite och handuksförvaring fixar jag till våren.

söndag 19 september 2010

Underbar söndag på Ön


Vi har haft en underbar söndag på ön. Maken har satt plintar för nybygget och jag har krattat sten i gräsmattan efter grävarens framfart då vi lade ner avlopp och vatten.

Sommarhuset som snart skall bommas igen för vintern.

Nästa helg åker utemöblerna in.
Plintarna i för nya gästhuset.
Många fikapaus
er på bryggan har vi haft och trevliga pratstunder med våra fantastiskt trevliga grannar. Min kropp värker efter det ovana arbetet och kinderna hettar mycket frisk luft och sol.

lördag 18 september 2010

Efterlängtad helg.

Lördag morgon har varit ute en sväng med hunden. Lilla H sover över hos en kompis, O sover fortfarande på tonåringars vis säkert fram till tolv tiden. Maken har åkt till Bauhaus för att köpa lite brädor till nybygget på ön.

De vackra bilderna har Lilla H tagit.

Lite bilder från fredagseftermiddagen som började med en lång skogspromenad med Molly i vår fantastiska trollskog bakom huset. Lilla H och hennes kompis hittade lite trattisar så de gjorde mumsiga smörgåsar.

Maken köpte med sig Pizza hem. På kvällen föjde vi slutdebatten i Valet. Det skall bli så spännande imorgon. I nästa val får O rösta känns lite märkligt så gammal är jag ju inte....
Idag blir det lite häng ute på ön, gummibåten skall upp och det skall målas klart i badrummet.

tisdag 14 september 2010

Ljusstöpning


Tjuvstartade julförberedelserna lite...... I lördags åkte jag till Falun med några kompisar och stöpte ljus. Vi hade det underbart trevligt. Jag kan varmt rekommendera Renee Erikssons ljusstöperi i Falun www.faluljus.se

 I en underbar atmosfär och i trevligt sällskap stöpte vi ljus och drack vin. I halvtid efter ca 3 timmar åt vi en gulachsoppa i Renees hemtrevliga kök. Och sedan färgade vi vår alster i allsköns färger. Min favoritfärg var grå spräckel.

fredag 10 september 2010

Fredag på ön

Många tar det som en självklarhet med rinnande vatten. Vi har inte gjort det släpat på vattendunkar fram och tillbaka. Nu har vi vatten på ön!
Sonen är hemma och spelar XBox. Dottern har varit på 80-talsfest, maken hämtade henne och kompisen vid land. Det är beckmörkt ute och svårt att navigera på sjön. Jag drog en suck av lättnad när de kom tillbaka. Nu sitter vi och myser framför brasan. Maken och jag åt räkor och drack ett gott vitt vin för att fira rinnande vatten och avloppet.

tisdag 7 september 2010

Tisdags inspiration

Inspiration för sommarhuset.
Liggande vitmålad panel ska vi också ha i sommarhuset men dock inget badkar.
Gillar spegeln
Tapet bakom diskbänken
Jag tror att jag skall ha denna vägplatta (den nedersta) bakom diskbänken den matchar det gröna jag redan har i köket.

Imorgon kommer rörmokaren, imorgon har vi vatten i kranen i sommarhuset det måste firas på något sätt.

Fransmännen har ett underbart uttryck för att återgå till vardagen i September efter deras augusti semester. Det kallas rentrée (återinträda) och jag tycker det är ett perfekt uttryck för den här veckan. 

lördag 4 september 2010

Lördag i blåställ

Gick upp klockan 7.30 imorse för en arbetsdag på ön. Elektrikern gjorde ett fantastiskt jobb så nu har vi åter el i sommarhuset. 
Maken jobbar med badrummet som sakta växer fram. Förra helgen kom han underfund med att det behövs ett avluftningsrör så han hann inte lika långt som han tänkt sig. Men idag hann han nästan lägga all panel på väggarna och satte fast  handfatet. Imorgon kan det nog bli lite tak också.
Själv jobbar jag med köket. Har köpt 2 stycken 80 bänkskåp, ett med lådor och ett med dörrar där diskhon skall sitta. Jag har också köpt en bänkskiva, diskbänk, blandare och avloppsgrejor.

Maken hjälpte mig att såga ut bänkskivan så att diskhon passar. Har inte satt på beslagen på lådorna än, kanske imorgon.
Lilla H sov över hos en kompis inatt och O var hemma och snuvig så Molly fick följa med ut till Ön. Som ni ser tyckte hon det var lite långsamt. Imorgon blir det dvärgschnauzer prommenad på förmiddagen och agility kurs på eftermiddagen.

onsdag 1 september 2010

Frukt, frukt,frukt

Lilla H klagade på att det aldrig finns någon frukt hemma. Så nu skall här handlas frukt som aldrig förr.. Elektrikern kom idag så nu får vi omdragen el i sommarhuset samt el till den nya brunnen. När det är klart står VVS killen på tur och när han är klar så står mattläggaren på tur. Många hantverkare är det.... Idag skall lilla H och jag och rida hoppning står på schemat, kul, kul.