tisdag 31 augusti 2010

Områdets finaste kompost

På vår kompost växer de finaste blommor. På våren påskliljor och på hösten solrosor.

måndag 30 augusti 2010

Varning

Köp inte Primeboots från Nelly.com så plastiga och tråkiga! Skickade tillbaka dem på stört.
Så här hade jag tänkt att de skulle se ut.
Så nu får jag leta vidare. Är det någon som vet var man skall leta?

söndag 29 augusti 2010

Söndag

Hektisk helg med mycket båttransport av diverse material till och från vår lilla ö. På lördagen transporterade vi ut nya köksskåp , diskbänk och blandare som jag varit och inhandlat på IKEA. Tillbaka från Ö:n transporterades det gamla köket som jag rev ut med mitt favoritverktyg kofoten. Idag transporterade vi ut mer avloppsrör, väggmaterial till toaletten, spis och tvättfat. Jag satte ihop ett IKEA skåp och förberedde för elektrikern som lovat att komma imorgon och dra om elen, hoppas han kommer jag har inga större förhoppningar.... I köket vill jag ha en glasplatta bakom diskbänken istället för kakel. Lite inspiration.
Måste tänka ut vilken tapet jag skall ha under glasskivan.

fredag 27 augusti 2010

Härliga fredag

Vi åt surströmming på fredagskvällen en av mina favorit rätter. O och Lilla H dukade åt sig i köket de ville av någon outgrundlig anledning inte sitta med oss i uterummet.... I år provade vi ett nytt märke, jag brukar oftast köpa Ulvens men i år provade jag Kallax, jättegott. Mindre fileer inte så mycket ben kan rekommenderas.
Idag blir det en tur på stan, O skall köpa ett nytt XBox spel. Det blir också en tur till IKEA där jag skall köpa lite köksskåp och badrums saker till sommarhuset. IKEA på en lördag är väl inte min favoritsysselsättning.

Lillholmen IKEA kommar att passa fint i nya badrummet.

onsdag 25 augusti 2010

Primeboots

Ett par av dessa underbara boots har jag klickat hem på nätet kan ni gissa vilken?
Den halvhöga eller den låga. Håll med om att båda är läckra. Resultatet får ni se tillsammans med lite hemklickat från H&M. Håll utkik snart blir det modevisning....
Tröja H&M

Treggings H&M


Vi har inte lagt av arbetet med vårt nya badrum i sommarhuset. Isolering i väggarna är på plats, avloppsrören på plats, golvet spacklat och väntar på mattläggare som kommer nästa vecka och lägger vår "småsten" matta. Elektriker kommer på måndag (hoppas jag....). I helgen skall vi sätta upp liggande panel på väggarna och sätta in innertaket. Här kommer lite inspiration från William Waldron via Contry Living

söndag 22 augusti 2010

Augusti måne

Nu är månen ute vid sommarhuset absolut fantastisk. Så här såg den ut i går kväll.
Imorgon börjar skolan här tvättas det outfitten planeras i detalj, ialla fall vad gäller Lilla H.

lördag 21 augusti 2010

HÖST

Hittade lite höst löv idag.
Lilla H använde Molly som fotomodell.
Vy mot fjärden

fredag 20 augusti 2010

Sista sommarlovshelgen

På måndag börjar allvaret, skolstart O börjar 8:an och Lilla H börjar 6:an.  Detta firar vi genom att tillbringa helgen på Ö:n.
Maken och jag har suttit på bryggdäcket med en sprakande eld och försökt identifiera vilka fyrar vi ser. På sjökortet står det hur fyrarna uppför sig vilka färger och hur de blinkar. T.ex betyder WGR 4s att den blinkar vitt, grönt och rött under en period av 4 sekunder. Om du befinner dig i farleden ser du fyrens gröna ljus men kommer du utanför farleden blir fyrens ljus rött. På den tiden vi seglade (innan vi fick barn) seglade vi in mot Västerås på natten med hjälp av fyrarna det var något av de mest spännade jag varit med om.

torsdag 19 augusti 2010

Inspiration gästhuset

Vi har planer för ett nytt gästhus vid sommarhuset. Vi har redan startat projektet. 
  1. Flytta friggeboden som stod ivägen det gjorde vi på midsommardagen. 
  2. Gräva ut hål för 16 plintar, check.
  3. Forsla ut 16 plintar a 50 kg styck till ön, gjorde vi förra helgen.
  4. Bygga huset hur svårt kan det vara
Här kommer lite inspirationsbilder för stilen på gästhuset.
Min man är så sugen på kaminen jag håller med om att den är läcker men priset är inte att leka med. Vi kommer inte att ha skjutdörrar utan istället vikdörrar utmed 2 väggar som vetter ut mot sjön. Liggande träpanel kommer vi också ha i grått eller vitt. 
Bilder från Sköna Hem

onsdag 18 augusti 2010

Ny tunika

I ett inlägg från "På vår udde" fick jag inspiration ett köpa denna tunika från Gina Tricot
Älskar både färgen och modellen.

söndag 15 augusti 2010

Vilken sommardag

Fantastisk väder 28 grader och strålande sol. Vi har tillbringat dagen på en flotte på Mälaren med att köra ut plintar till stugan. Sämre jobb kan man ha en sådan strålande dag. Eftermiddagen tillbringade i vänners trädgård dit vi var bjudna på 50-årskalas. Det blev italiensk buffe från stadens bästa italienska restaurang. En magisk kväll med tända ljus i trädgården 23 grader inga mygg bättre än så kan det knappast bli.

fredag 13 augusti 2010

Fredagen den 13:e

Sommaren 1994 för 16 år sedan var jättefin. Maken och jag seglade med kompisar på östersjön och vi var bruna som indianer. Men just den 13:e augusti regnade och åskade något alldeles förskräckligt. Hur kan jag minnas detta så exakt undrar ni kanske. Jo för idag är det vår bröllopsdag, vi firar vårt fjäderbröllop. Fjädrarna symboliserar vår 16:e bröllopsdag. Tänk 16 år är en lång tid fast det känns som igår när vi gifte oss i Steneby kyrka i Dalsland utanför Dals Långed där jag växte upp. Festen hölls på Baldersnäs Herrgård  en av de vackraste platser på denna jord. När prästen höll upp vigselringen för att välsigna den slog blixten ner samtidigt som åskmullret dundrade utanför kyrkan, väldigt effektfullt... Kram på dig min älskling du är bäst.

torsdag 12 augusti 2010

Fyndat


Idag köpte jag  ett handfat, en toalett samt en spis 1000 kronor för allt vilket fynd. Vi skall ha det i stugan. Nu fattas det bara en diskbänk med blandare får leta på blocket.
Annars har dagen varit hektisk träffade elektrikern som skall dra elen ute i sommarhuset på ön under lunchen. Slutade jobbet klockan 16.00 hem gå en sväng med Molly. 
Packa Lilla H:s friidrottskläder åka och hämta Lilla H hos hennes ridkompis utanför stan. Skjutsar henne till friidrotten åker och handlar mat till sonen och hans kompisar som skall sova över i sommarhuset helt själva... Jag har pratat med grannen han håller ett vakande öga över dem. Åker ut med maten till dem får med mig en av killarna hem han fick inte sova över för sina föräldrar. När jag lämnar av killen döm om min förvåning inget tack för att du kör hem vår son. Istället får man sig en släng av vilken oansvarig förälder man är som låter barnen sova ensamma på en ö tänk om de får ett getingstick vem skall då köra dem till akuten bla, bla, bla... 
Jag blev så förvånad av detta bemötande så jag visste inte vad jag skulle svara. När jag kom hem tänkte jag på att killarna hade ju varit ute helt själva hela dagen med båten på Mälaren det var väl lika hemskt det.
I sommarhuset har de i alla fall grannarna som håller ett vakande öga över dem. Ibland blir man förvånad över folk. Men det är deras problem inte mitt. Jag har i alla fall ringt till de andra killarnas föräldrar och informerat dem om läget och de tycker att det är Ok så det känns skönt. 

tisdag 10 augusti 2010

Matta badrum


Idag valde jag matta till nya badrummet i sommarhuset. Den mattan jag hade siktat in mig på visade sig kosta 450 kronor kvadratmeter.
Så jag gick ned i pris till 189 kronor och fick den här läckra mattan. Ser ut som runda småstenar.Stilen vi vill åstadkomma är

söndag 8 augusti 2010

Hemma igen

Borta bra men hemma bäst. Vi fick en fantastisk avslutning på semestern hemma hos mina föräldrar. Min mamma lagar den bästa maten och är en fantastisk organisatör. Här är hon min älskade mamma.
Vi har haft så trevligt hemma hos dem. Barnen har träffat nästan alla sina svenska kusiner och jag har fått träffa mina syskon, 1/2 år sedan senast alldeles för länge... Vi avslutade vistelsen med bad och grillning vid en underbart vacker strand.
Lilla H som sjöjungfru.
Idag har vi klippt gräs och pimpat framsidan. Jag har nu krupit till korset och köpt mina fina "sensommarblommor"Imorgon börjar vardagen för mig och maken, barnen har 2 veckor till innan allvaret börjar.


fredag 6 augusti 2010

Vacker utsikt


Efter Öland for vi till mina föräldrar för att överaska min svägerska med ett förskottsöveraskningskalas.
Mina föräldrar har en fantastisk våning med tillhörande utsikt.

onsdag 4 augusti 2010

5 m/sIdag kom vinden och vi har haft en fantastisk dag på Östersjön. Lilla H kommer surfande
Och här kommer jag.
I kväll har vi varit i Färjestaden och ätit middag.

tisdag 3 augusti 2010

Ölands södra udde

Idag drog vi iväg söderut. Vi såg Alvaret väldigt speciell natur, vackert och ödsligt. Ölands Södra udde var värt att se, vi såg säl, stor skarv och jättemycket svanar. De hade ett jättefint naturrum med en utställning om fåglar.
Lilla H fångar en stämningsbild på Alvaret.

Vilka snyggingar, maken och O. På toppen av fyren Långe Jan på Ölands Södra udde.
Lutande Långe Jan det kanske vore något.

Mer vind idag

Idag var det 2 m/s woow. Vi har lärt oss 3 slags svängar gibb, duck gibb och helikoptern . I morgon skall de blåsa 4 m/s och då kanske det kommer att se ut så här...
Vi har också fått prova SUP (Stand Up Paddeling). Detta är en fantastisk träning för hela kroppen och den vänder sig till utövare i alla åldrar. Man tränar koordination, rörlighet och balans och får samtidigt en härlig naturupplevelse.

Detta var ett perfekt semesterupplägg för vår familj. Vindsurfing och SUP på förmiddagen. Utflyckter och upptäcksfärder på eftermiddagen. Idag blir det södra Öland och långe Jan kanske en kort vandring på Alvaret.måndag 2 augusti 2010

Soliden


Fantastisk trädgård på soliden. Kändes som om man gick i djungeln.
O med slottet i bakgrunden.
Skall bara flytta Borgholms Slottsruin lite mer till höger.....


Var tog vinden vägen

Vi är redo men så slutade det blåsa.


Vi fick stå på brädorna i alla fall och beundra den vackra omgivningen, Ölands bron, Kalmars skyline. Hoppas på mer vind imorgon. I eftermiddag blir det en tripp till Soliden. Vi ses!

söndag 1 augusti 2010

Öland

Kul att se lite nya vyer. Här på Öland har vi inte varit förut spännande. Nu väntar vindsurfing i dagar 3.
Lilla H först i som alltid.

Plockar nog med oss några runda lena stenar hem.