tisdag 29 september 2009

Ny kameraJag hade tänkt att köpa en ny kamera. Inte en kompakt digitalkamera denna gång utan en systemkamera. Jag tänkte köpa en Canon450D
Vad tycks?Stylar de hem utanför Stockholm?

Det skulle vara kul att få besök av dessa kreativa mäniskor. Men de stylar väl inte hem utanför Stockholmsområdet....

söndag 27 september 2009

Höst


Nu känns det att hösten är här.

Efter en hektisk vecka så behövs det några dagar för att hämta andan. Det var meningen att jag skulle hoppträna 1,5 timmar i fredags men jag kände att krafterna inte räckte till. Det blev en lugn fredags kväll med Taccos och tidig sänggång.


På lördagen var maken ute vid stugan och tog in sommarvattnet och lade några plankor på trädäcket som nästan är klart nu. Dottern var på friidrott och satte personligt rekord i höjdhopp 1,16 en höjning på 10 cm. En ökning som inte bara kan förklaras med att hon har växt på längden. Sonen och jag passade på att gå på stan och köpa en födelsedagspresent till kvällen överaskningskalas.


På kvällen var vi på kalas och presenten blev mycket uppskattad till min stora glädje, färgerna var perfekta...


Dotterns skörd av trattkantareller, numera torkade och frysta i väntan på att bli huvudingridiens i någon sås.Idag söndag blåser det för mycket för att åka till Strömskär så jag tar det lugnt och bloggar lite. Barnen är på några aktiviteter, sonen och dottern gör något tillsammans det är bra.
På torsdag skall vi trimma Molly, kanske är dags.....

söndag 20 september 2009

Arbetshelg

En helg med fantastiskt väder.
I fredags kväll åkte vi ut till Strömskär, dottern +kompis och jag, maken kom senare som vanligt. Dottern och kompisen badade, dök från bryggan det händer inte ofta i September. Vi åt hemgjord potatissallad med svenska äpplen, purjolök och potatis i jättegott. Till detta grillad karre gott gott vi som har lärt oss indirekt grillning på gamla dagar.


Stjärnhimmeln var fantastisk vi var ute och tittade tillsammans med grannen. Och kan man tänka sig han hade läst min blogg vad glad jag blev.
Sonen sov över hos en kompis och när jag ringde för att kolla läget var de på fest, man hänger inte med längre. Inte visste jag att han skulle på fest...

På lördag var maken tvungen att jobba men mellan jobbningen hann han med att frakta ut massa material till vårt trädäck. Själv skjutsade jag dottern på friidrott och var lite hjälptränare där. Sedan handla och fixa en lasagne till middag.

På söndag gick jag och maken upp tidigt och stack ut till stugan för att ta upp bryggan och bygga på trädäcket. Maken badade frivilligt efter bryggupptagningen.

Grannarna satt upp denna fantastiska friggeholk undrar om det vet att man får ha max 15 kvadratmeter....

torsdag 17 september 2009

Regn


Det var en stund sedan det regnade. Men efter regn kommer solsken.

tisdag 15 september 2009

Mer bilder från startklar

Måste lägga ut lite mer bilder från startklar fotograferingen när jag hade så städat hemma som jag inte ofta har. Inte ens till jul....


Vardagsrum från hallen
Kontor/gästrum

Kontor/Gästrum


Dotterns rumSnyggt skiffer va?
söndag 13 september 2009

Däck vid vattnet

Vi har startat på ett däck vid vattnet. I somras tillbringade vi mycket tid på bryggam och den är lite för liten. Nu bygger vi ett däck på land och lite ut över vattnet för att få plats med matbord och stolar samt solstolar och eldfat.

Maken var ute i stugan igår (lördag) och borrade hål för armeringsjärn och gjöt plintar till däcket. Idag åkte vi och köpte material och fraktade ut till ön. Det är lite pyssligt att ha sommarhus på en ö....

Jag klippte gräset medan maken jobbade på att regla upp däcket. Vi drack kaffe i septembersolen och njöt i fulla drag. Grävlingen har inte gjort några försök att boa in sig under huset än, vi håller tummarna.

Jag tog några bilder på det nymålade TV-hörnet och sovrummen med nya gardiner.
fredag 11 september 2009

Startklar

Mäklarhuset har en produkt som heter startklar. Jag har använt mig av den, och idag var en fotograf här och fotade huset. Jag har typ städat och plockat unden i två veckors tid. Så när fotografen var klar idag efter 2 timmars fotografering sjönk jag ihop i en liten hög. Så fint som jag har haft här hemma idag kommer jag inte att få på länge, därför passade jag på att ta en del egna bilder innan fotografen kom. varsågoda mitt hem.

Vardagsrum


Kök med matplats observera blommor och fruktskål.

Köket observera MariMekko och färska kryddorUterummet observera kaminen


Uteplatsen med skiffer
Jag har lite mer bilder som kommer vid nästa inlägg. Jag är ganska säker på att fotografens bilder är aningen bättre det skall bli kul att få se presentationsmaterialet av huset. Nu får vi se om vi kan hitta något som är bättrem, jag tvivlar. Sonen och dotter vill absolut inte flytta så vi får väl se..... Men det vore skönare att komma närmare stan, det känns som om man bor i bilen ibland.

tisdag 8 september 2009

Månsken på Strömskär

När hösten börjar närma sig så minns jag några fantastiska kvällar på Strömskär


Men än kan vi njuta av värmen fast det är September.

I lördags åt vi kräftor i goda vänners lag. Molly var den som var mest trött dagen efter. Vi var ute en sväng på Strömskär och tog in gummijollen samt förberedde vårt nya däck vid sjön, det kommar att bli så bra. Det svåra blir att borra ut fästen för plintarna så att det håller för isen. Skall försöka hyra en borrmaskin imorgon....

Jag klippte gräsmattan hemma men vid stugan får jag klippa till helgen. Vad det växer ända in i September.